Колеги колата ми е алфа 156 1.8 бензин газ.Проблема ми е следния карах си колата на бензин,3 4 дена някъде паркирам си пред нас и на сутринта мъча да запаля пак на бензин и не става прехвърлям на газ пали,отидох до бензиностанцията налях 10 литра бензин пробвам и пак не става.пребрах се до нас на газ,по късно вечерта излизам паля на бензин колата работи минах към 15 км и както си вървеше изгасна след което пак върви на газ.на другата сутрин паля колата на бензин не става тръгвам до софия на газ пребирам се в пловдив спирам пред нас прехвърлян на бензи колата работи и си върви на бензин.днес сутринта запали на бензин но работи в много ниски обороти и гасни на какво се дължи това дали е помпата или нещо по газовата,дайте съвет къде в пловдив е най удачно да я закарам да я погледнат мерси предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с паленето HELP
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщениеНай-вероятно е помпа но преди диагностика всичко си е само приказки с които пълним форума
Ми ти как палиш на газ,не си ли с газинжекционно ще ида до боша утре да направя диагностика,дано да не е тая пома
Comment
-
Измерете налягане в рейката при подаване на контакт и при палене. Както и при фулл тротъл. Ако държи 3 бара правите диагностика на сензорите. Ако всичко е наред се ориентирайте към дюзите.
При мен дето нямам газ и не съм имал и само с хубав бензин уж я карам се бяха затлачили и дебита им беше много намален.
Закарайте ги на стенд и измерете дебита. Ако имат намален дебит вадите им филтърчетата (всяка дюза има филтър). Пускате ги в ултразвукова вана да се чистят. И после слагате нови филтри.
Ако ви се наложи да чистите дюзите потърсете първо филтърчета. В България аз не намерих! Ако не намерите изобщо не ги вадете!Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Аз се чудя защо сменяте на човека помпата на студено не пали на топло работи първото нещо което трябва да се провери е температурния датчик (може и да са два) дали отчитат правилно трябва просто да се измери съпротивлението на студено мисля че трябваше да е около 2000 ома.
А и колега пробвай дали няма да запали с подаване на газ при палене на бензин може и да не държи обороти.
А второто не да се почистят дюзите с ултразвук и да се проверят.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
Comment